Gourmand scene Gourmand diplom

Fra 7. -14. juni var jeg og min datter Yvonne på Gourmand Awards i Kina. Det var en fantastisk opplevelse og vi storkoste oss. Jeg fikk i januar 2015 vite at boken Bare Juice Det var kåret til Best diet cookbook in Norway og var nominert til den store verdensfinalen i Kina som gikk av stabelen nå i juni – i konkurranse med 205 land. I mars fikk jeg vite at boken var 1 av 6 på «shortlist» til finalen og jeg bestemte meg for at vi måtte dra. Yantai som selve awardsen var i, var en fantastisk by. Dette skal bli turistmål nr 1 i Kina, og byen bar preg av oppbygging. Skykraperne stod ferdig bygd, men ingen lys og mennesker i de. Gatene ble bygget kontinuerlig. Bare på de få dagene vi var der, skjedde det mye. Maten i Kina var fantastisk, men jeg avstod fra å spise sea cucumber. Selve utdelingen var dagen etter at vi var kommet fram. Vi satte oss bakerst og jeg var helt sikker på å ikke gå av med seieren.

Etter ca 1,5 time kom kategorien min bok deltok i. Diet food. På lerretet var den vist som nr 4, så jeg slappet godt av i stolen. President og grunnlegger Edward Contreau informerte om at dette var en veldig vanskelig kategori å vinne da det var flere 100 deltakere her. Enda en grunn til at jeg slappet godt av. Men så…. the winner this year is from the north, I think she is with us her today….. så begynte bildene på storskjermen å endre på seg – og der BARE JUICE DET…… Mamma, det er jo deg – sa min datter og jeg ble helt stum. Må innrømme at de metrene på den røde løperen opp på senen var veldig lange, men innvendig var jeg bare et stort glis. Jeg hold en liten takketale og skrøt av opplegget her, Yantai, og ikke minst min fotograf Christin Eide, min forlegger Lars Røtterud i Gyldendal, familie og venner og selvfølgelig min skjønne datter Yvonne som ble med meg hele veien til Kina. For en følelse å få diplomet – BEST IN THE WORLD, BEST DIET BOOK. Måtte klype meg i armen. Ellers brukte vi tiden i Yantai til gode middager, ble kjent med hyggelige svensker som også var med og fikk sine priser i gourmand, var på vingårdsbesøk og fikk også tid til å sitte i solen. Avsluttet turen med 2 dager i Beijing. Fikk besøkt både himmelske fredsplass, den forbudte by og ikke minst The great wall of China.

En ydmyk hilsen fra meg