Hva er Juicing og hvorfor ferskpresset juice?

 

Vibeke Juicing

 

Juicing består rett og slett i å ta diverse grønnsaker og frukt i en juicemaskin/saftsentrifuge, presse dette og få ut de lekreste juicedrinkene. Ved å skille de uløselige fibrene og juicen fra hverandre, blir tilgjengeligheten på vitaminer, mineraler, enzymer og antioksydanter lettere tilgjengelig for kroppen. Bare fantasien setter grenser for hva man kan forsøke å lage av forfriskende og sunne juicer.

Statens råd for ernæring anbefaler 5 for dagen, hvorav halvparten er frukt og halvparten er grønnsaker, hver på 100 gram. Dette er for mange veldig vanskelig å få til. Ferskpresset juice er en enkel måte å få i seg de viktige næringsstoffene, vitaminer, mineraler, antioksydanter og enzymer. I løpet av 15 minutter har næringsstoffene blitt tatt opp av cellene og er i full gang med «arbeidet» som er viktig for optimale kjemiske reaksjoner i kroppen. Dette gjelde seg fordøyelse, oppbygging av muskulatur mm. Ferskpresset juice bør drikkes så snart som mulig etter tilberedning for å unngå oksidasjonsprosessen i størst mulig grad. Man kan evt ta juicen i en lystett og lukket beholder og sette den i kjøleskapet inntil 8 timer. Man kan også fryse juicen enten som is, eller i små isterninger. Da bevares næringsstoffene i stor grad. Perfekt på late sommerdager.

Folk er blitt mer og mer bevisst på hva de putter i seg. Både når det gjelder kosthold og flytende føde. Juicing er en viktig medspiller til optimal helse, mental skarphet og livgivende energi – helt naturlig, i hver eneste dråpe frukt, grønnsaker og bær. Det finnes utallige helsebringende fordeler ved å spise/drikke friske naturprodukter. Noen eksempler er opprettholdelse av elektrolyttbalansen etter trening og svette, rensende på lever, kreftforebyggende, godt for fordøyelsen, bra for immunforsvaret, godt for blodet, energigivende og mye mye mer.